torsdag 18 december 2008

fet, fetare, fetast

Den där sorgliga aluminiumformen är inte fylld med chokladmousse.
Den borde vara det.
Den skulle ha varit det om jag inte i ett Martha Stewart-hybris fick för mig att göra egen mousse.
Idag upptäckte jag att det finns pulver-chokladmousse att köpa.
Verkar omöjligt att misslyckas med.

Det visste jag inte i fredags. Då vispade jag grädde där jag försiktigt vände ner smält choklad blandad med äggula. Hackad mandel och mörka chokladbitar tippades i. Sen rörde jag runt och såg hur den goda moussen delade sig till en kesoliknande existens simmande i vätska.

Med en tår i ögat envisades jag ändå med att lägga upp smeten i formar och hoppades på att kylskåpet skulle förvandla dem till något ätbart.
På småtimmarna bjöds de ut.
Tre artiga gäster åt och hävdade god smak.
En mindre artig gömde formen bakom några fotoramar.
Frågar ni mig har ni ovan ett recept på chokladsmör.

1 kommentar:

Anonym sa...

vem lämnade puddingen bakom fotoramarna..!? de var JÄTTESMARRIGA ju - platta men urgoda!! Hade planer på att komma tillbaks och äta upp resterna av alla gott du fixat.. som vanligt..men det blev ju aldrig så :(